x
Ebel informatie | Juweliers.nl


EBEL

Al sinds 1911 symboliseren EBEL-horloges pure perfectie en een passie voor design. Een subtiele symbiose van creativiteit en technische precisie, van functies en emoties.

De horlogewereld is normaal gesproken een echte mannenwereld. Maar niet bij EBEL, waar vrouwelijke en mannelijke waarden gezamenlijk de twee belangrijkste pilaren vormen.  De echtgenoten die honderd jaar geleden het fundament voor het bedrijf legden, waren dan ook een man en een vrouw: de levens- en zakenpartners Eugène Blum en Alice Lévy. De naam van hun bedrijf symboliseert de samensmelting van hun prominente persoonlijkheden: Ebel staat voor ‘Eugène Blum Et Lévy’.

De unieke combinatie van hun specifieke kwaliteiten – Eugène Blum had een rijke technische kennis, Alice Lévy had oog voor chique design – zorgde ervoor dat EBEL al snel onderscheiding na onderscheiding in de wacht sleepte. Een onderstreping van de snel groeiende reputatie en diepgang van hun werk.

Revolutionair ontwerp

Als je aan EBEL denkt, dan is er één model dat iedereen kent: de EBEL Wave. Dit in 1977 geïntroduceerde, revolutionaire horloge, met zijn ongeëvenaarde Wave-armband en volledig geïntegreerde kast, veranderde al snel in een icoon waarmee EBEL automatisch geassocieerd werd. Met de Wave-collectie boekte EBEL grote successen en creëerde het een wereldwijde fascinatie bij de liefhebbers voor bi-color horloges.

De ingetogen damesmodellen hebben een slank ontwerp, betoverende soepelheid en uniek draagcomfort – waardoor het dragen van het horloge altijd volledig natuurlijk aanvoelt. Elegantie en harmonieuze lijnen zijn de belangrijkste kenmerken van de EBEL-horloges, die op elke plek en op elk tijdstip tot hun recht komen. Of u nu op kantoor bent, op de tennisbaan, of op een chique gala.